Pages

Thursday, January 13, 2011

Hari Ini Kita Jumpa Lagi

malam yang sepi lagi sunyi saya sorang-sorang dalam bilik..saya duduk sambil mata saya pandang kearah jam dinding yang awak bagi kat saya masa kita sama-sama stdy kat sekolah menengah dulu..awak cakap saya suka lewat ke sekolah so awak bagi la kat saya jam tu..saya ingat lagi awak.. =).. tiba-tiba saya dikejutkan dengan bunyi kilat yang kuat sangat..saya pegi kearah tingkap bilik sebab saya nak tutup langsir bilik saya..pastu hati saya tiba-tiba ja ingatkan awak..pada mulanya saya nak lupakan awak terus sebab saya dah tak nak ingat pasal kenangan kita, tapi saya tak boleh..maybe masa tu awak pun tengah ingat kat saya..sekarang saya kat oversea awak..saya study medical kat sana awak..awak nak tahu kat mana?? saya sekarang kat Europe awak..awak jangan sedih tau..saya bukannya lama kat sini..lagipun awak bukan GF saya dah nak risau pasal saya..sekarang kat sini malam, mesti kat malaysia siang kan..saya teringin nak jumpa awak..awak tau tak??

semalam, sampai ke pagi saya fikir pasal awak..saya bukan tergila-gilakan awak mcm gila bayang..saya cuma nak imbau kembali memori kita dahulu..salah ke awk?? pagi ni saya dah bersiap-siap nak ke kelas..awal saya bangun supaya tak lambat lagi..selalunya saya lambat, mcm dulu gak..hehe..awak, semasa saya otw nak g kelas..saya jumpa sorang perempuan ni, dia sebiji macam awak..saya ak panggil dia tapi saya fikir balik tak mungkin awak ada kat bumi Eropah ni..saya rasa saya memang gila la awak..sampai je kelas sy terus duduk kt tempt saya..saya tak nak cakap banyak coz saya datang sini saya nak belajar bukan nak huha.. =p

habis je kelas saya keluar jalan-jalan kat taman.. saya malas la nak balik rumah coz saya duk sorang-sorang..awak, saya ingat lagi masa saya dengan awak balik dari sekolah..kita selalu jalan-jalan dulu kan sebelum balik rumah..pastu kita pegi makan dulu n dah penat baru kita balik rumah..best kan waku tu awak..hmm..awk still ingat kan?? tapi sekarang dah tak boleh coz sekarang saya dan awak dah jauh..(T_____T)..biasa la kita kan dipisahkan oleh beberapa benua..awak kat malaysia saya kat eropah..hmmm..awak kali terakhir awak dengan saya still keep in touch masa 18 september 2009..masa tu kita still lagi berbalas e-mail..lepas je dari tarikh tu kita terus tak berbalas e-mail lg..video call (vc) pun dah tak pernah dah..maybe awak tak terasa nak vc or email dengan saya dah kot..tapi saya teringin sangat awk..hari-hari saya harap sangat.. ='(

awak hari ni saya dapat cuti 3 minggu..saya cadang nak balik malaysia nak jumpa mama, abah saya and nk jumpa awak..saya dah tak sabar la awak..hari yang saya tunggu nak balik malaysia dah tiba,tiket flight saya dah beli..malam tu saya tiba di bumi malaysia..saya tengk ma and pa saya dah tunggu saya kat airport..diaorang orang paling happy tengok saya balik.macam mna dengan awak?? sebelum saya balik malaysia saya dah PM awak kat FB, DM awak kat Twiter and dah email awak kat Y! Mail..tapi awak tak balas, maybe awak bz kot n saya just buat tak tahu je la..

first day kat malaysia mmg terbaik bagi saya..cuaca pun baik..tak macam kat eropah tu, kdng2 hujan,kdng2 panas,kdng2 sejuk..kat kepala saya, saya dah rancang nak jumpa awak..tapi mcm mna saya nak jumpa awak ek?? saya try buka FB saya sbb saya nak tgk kot2 la awk on9 juga..tgk2 awak blas PM saya yang dulu tu..saya baca awak punya reply tu..sekali dgn reply tu awak ada bagi no phone awak coz awak dh tukar no phone baru..sayang jugak awak kat saya ye..hehe.. =p..dpt je no tu saya terus kol awk..saya ajak awak keluar jln2..awak cakap 'OK'..masa tu saya rasa saya la lelaki yg paling bertuah..malam tu kita keluar..saya pegi ambik awak.saya bawa awak makan, shopping and hang out mcm dulu2..tp saya tgk wajah awak mcm tak happy je..why awak???

3 minggu dah berlalu..maknanya saya kena balik Europe la..saya balik malam ni awk..tiket flight saya dah beli..petang tu saya ada BBM kat awak yang saya ni dah nak balik..tapi awak tak balas pun..saya try call awak tapi awk tak jawab pun..knp awk?? sekali lagi awk buat saya macam ni..pukul 8 malam saya dh bertolak dari rumah saya..sy fikir awak nak datang rumah saya..tp tak..saya naik flight pukul 8.30 malam..sampai je kat airport saya nampak awak..oo..awak still nak jumpa saya juga.baik hati awak..tapi kali ni awak datang dengan seorang lelaki..pada mulanya saya tak nampak lelaki tu..tapi bila saya datang dekat awak lelaki tu datang..pastu awak kenalkan lelaki tu kepada saya..awak kata lelaki tu BF awak..masa tu saya sedih sangat awak..saya rasa macam saya nak pergi ja terus naik flight tu tapi masa blem sampai lg..saya terus berdiri kt situ juga walau hati saya sakit..alih2 flight dah sampai so saya pergi awak..saya pergi dengan hati yang sakit..tapi saya simpan awak..naik je flight saya BBM awak..saya cakap.."awak, awak dah sakiti hati saya..saya tunggu awak lama dah,tapi kenapa awak buat saya mcm ni?? awak dh dapat kekasih hati yg baik untuk awk..jagalah dia ok..awak nak tau sesuatu yang di dada saya tetap ada awak..I love you..tc"..tapi saya dan awak tetap kawan sampai bila2..saya janji awak.. :')


THANKS DAUN KELADI FOR READING :)

0 candidates in class:

To Use A Smiley In Your Comment, Simply Add The Characters Beside Your Choosen Smiley To The Comment:
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
::JUMPA LAGI a.k.a SEE YOU AGAIN::