Pages

Thursday, June 27, 2013

TamaT

"it's OVER"

terima kasih.

untuk awak. untuk memori. untuk cinta awak. untuk senyuman awak. untuk gembira awak. untuk kasih awak. untuk sayang awak. untuk marah awak. untuk sedih awak. untuk muram awak. untuk nasihat awak. untuk teguran awak. untuk lawak awak. untuk hadiah awak. untuk kejutan awak. untuk janji awak. untuk balang awak. untuk hati awak.

 terima kasih kerana mencintai saya. beri untuk saya berada dalam ruang hati awak. beri saya rasa bahagia walau sementara. maaf, saya bukan yang terbaik.

terima kasih untuk segalanya.

i love you, NLM


"you will find someone who better than me. can be with you. hold you. take you. care of you. love you. Insya-Allah."



THANKS DAUN KELADI FOR READING :)

Thursday, March 28, 2013

Speechless :|

Assalamualaikum

Aku tak ada apa nak cakap. tapi yang pasti aku still sayang dia. aku tak sanggup hilang dia. kalau boleh aku nak hubungan tu balik. btw, thanks Aliff and Manje aku appreciate apa yang korang buat untuk aku dgn dia.

Mengapa terputus di tengah jalan.

awak saya tunggu awak :) 

THANKS DAUN KELADI FOR READING :)

Hati Pecah

Assalamualaikum

hi bloggerism :)

first, aku harap korang semua dalam keadaan yang sangat sihat, aman, makmur, suci dari hadas dan murni. memang dah lama aku tak update blog ni, rasanya dah berbulan-bulan dah. almaklum la aku dah semakin busy.

tapi, sorry kalau tajuk entry dah menunjukkan keadaan yang spoil bagi korang. sebenarnya ada something bad terjadi kat aku. aku cuba elak benda tu, tapi dia jadi jugak. apa aku boleh buat, anak sungai pun berubah ini pulak hati orang kan? aku redha. kalau memanhg dah tertulis macam tu nak buat macam mana. takkan aku nak paksa kot?

aku ingat kata-kata ni:

takkan ada peluag kedua lagi untuk aku jika aku lepaskan.
so, aku pegang kata-kata tu. dan, bila kita hidup ni kita mesti ada kenangan kan? kenangan-kenangan aku still tertacap kemas dalam sketch pad aku. aku sayang semua kenangan tu. aku akan simpan kenangan tu. tapi kalau dia nak, boleh :)

last but not least, aku harap dia dah tak penat dah sebab before ni dia cakap dia penat dengan aku. aku harap dia happy and bahagia dengan orang yang lagi baik dari aku. aku harap orang yang dia bakal kenal dapat jaga dia elok-elok tak macam aku jaga dia. kalau dia deman ke sakit tolong jangan paksa dia makan ubat sebab dia tak suka makan ubat. tapi lebih baik pujuk dia makan ubat, demi kesihatan dia kan? hmm..lagi, AKU SAYANG DIA :)

sorry sayang..



THANKS DAUN KELADI FOR READING :)

Sunday, January 13, 2013

Spectebal Bundle Wardrobe [AWESOME!! Bundle Shop]

hello Guys!

actually dah lama aku tak update KALAM SANG HOMO SAPIENS ni..dah bersawang aku nampak, silap-silap da jadi sarang tikus segala tok nenek dah! haaaiiilllaaaa!!!! hmm..sebelum aku melalut lagi panjang pasal bukan-bukan better aku straight to the point about apa yang aku nak cerita kali ni. oh la di da :)

berdasarkan dari tajuk entry kali ni, korang mesti dah agak apa yang aku nak cerita kan? dalam fikiran korang mesti timbul benda ni. SPECTEBAL? BUNDLE? WARDROBE? BUNDLE SHOP? and what the hell yang seangkatan dengannya. so, korang tak payah takut-tak payah getaq-tak payah goyang..nanti aku explain one-by-one from A-Z. *tepuk tangan sikit!!!! ppeeeewwwiiitttt!!! :D

ok, before tu..pesanan kepada sesiapa yang tak layan PAKAIAN BUNDLE dipersilakan bertempiaran lari lintang pukang dari menghadap lappy kesayangan anda!HAHAHAHAHAHA!!!! :D

fyi, aku ada terjumpa satu blogshop ni masa aku tengah melayan perasaan sorang sorang sambil kedarah Trophy..blogshop ni ada menjual pakaian-pakaian bundle yang AWESOME-FASHIONABLE-CHEAPEST..memang best la diorang punya pakaian. bak kata aku, mengikut peredaran masa kini..tapi buat masa ni diorang hanya menjual baju sahaja. mungkin nanti mereka akan menjual macam-macam jenis pakaian lagi..korang tunggu ye :))

lagi, aku kenal owner blogshop tu..dia....eh, jap aku terlupa nak perkenal sekali lagi nama business tu..hmm..nma bisnes diorang Spectebal Bundle Wardrobe (klik untuk cari tau). diorang jugak ada facebook. kalau nak cari tahu search je Spectebal Bundle Wardrobe. kalau jumpa diharap like! thanks!!! :)

okey, berbalik pula kepada si owner business ni..diaorang ni actually 2 orang member yg comel...yg si jejaka berkaca mata tebal...tahap ketebalan spec eerrmmmmmmm rasanya 12 inci kot....muahaha....si gadis  plak ala-ala nur khiriah *ntah betul ke tak ejaan nama tu..muahaha..tapi yg aku salute diaorang ....still student siottttt tapi dah ada wawasan 2020 nak buka bundle sendiri. *tabik spring sikitt!!! kalau korang nak tau lebih lagi siapa owner bisnes tu just berusaha korek rahsia diorang. good luck!!

so, aku harap mari lah kita sama sama memberi sokongan padu kepada mereka agar bisnes mereka berjaya. kalau nak tau barang-barang mereka semua dengan harga yang berpatutan..tak caya cer tengok..cer tengok dan cer tengok..hahahaha!
support tau!!


chalo.

THANKS DAUN KELADI FOR READING :)

Wednesday, October 3, 2012

YOU

hello guys :)

tonight, I want to story about something that really awkward and related with my life. hmm..straight to the point -as long I'm in a relationship with my girlfriend, Nurlaili Mazlan I never take a picture with her..seriously I'm not. but, I never forces her to take a picture with me because I know, for her in a relationship take a picture together is not important. But, the important things in a relationship is always stay together even not side by side. also, remember each other important too.

that is the most sweet thing that I ever had :)

so, guys..don't worry if your girlfriend don't want to take a picture with you, it's not important..the most important is you and your girlfriend always stay together! always remember each other! take note :)

hence, because of i don't have any picture with her i try my best to create something that always make me remember to her. make me feels like i have a picture with her. fyi, i create..jeng! jeng! jeng!

taaadddaaa!!

i combined my picture with her..so, i get ONE picture that feel like I stay by her side! yyeeeeaaayyy! :D



 NEXT
|
|
\/

i edited so paper clip. i put ours name on the paper clip. SWEET RIGHT? ^_______^

|
|
\/
I'm also created somethings that make her remember me..the thing is..


this is a video clip i made specially for her. i made this video to told her about my feelings towards her and also to wish her happy birthday. her birthday is 24 Sept -6 days after my birthday!

also..

to make our relationship more interesting i create a second video clip..here it is..


this video is really annoying..sorry~ if u want to know more about this video just watch it. plus, this videos was make Laili crying. sorry dear..

last but not least..
 
I hope our relationship everlasting till we get marry. and i want the most is our relationship till JANNAH. love you baby. mmuuuaaahhh! :*

i hope you love me too as i love you..

bye~
*smile with tears on face*


 

THANKS DAUN KELADI FOR READING :)

Friday, September 21, 2012

Carta Hadiah Birthday! [18 September]

Assalamualaikum ;)

pembaca setia Kalam Sang Homo Sapiens sihat-sihat belaka? kalo tak sihat pergi jumpa doktor -makan ubat-rehat ok :)

hmm..dikesempatan ni aku nak bgtau korang yang beberapa hari yang lepas birthday aku!! hhoooyyeeaaahhh!! 18 September [agak tak malu aku disitu kerana bgtau birthday] disebabkan oleh birthday aku, aku dapat la byk hadiah..banyak ke? jap..jap nak fikir? hmmm..eerrrmm...errr...tak bnyak sangat kot. dalam lingkungan 5 hadiah aku dapat. [bnyak tak bg korang?] -,-

tanpa kita lengahkan masa lagi, mari aku tunjukkan satu persatu hadiah yang aku dpt. *bukan untuk riak ok :)

hadiah-hadiah berikut ialah...


....


....


....


....


....

krik..krik..
*dh lama aku tunggu ni! <--- mesti korang ckp mcm ni rite? kan dh kantoi..HAHAHAAHAH! :D

Ok..ok..aku bgtau..tak pasal2 aku kena 'PANG!'

  1. hadiah daripada THE SAYANG (NURLAILI MAZLAN) <3 b="b">
Korang nak tau pe yg sayang aku bg kat aku? nak? nak?
jawapannya ialah dia bg aku KAD UCAPAN drpd kawan2 dia (sweet hadiah ni) macam2 diorg tulis kat aku. lawak lawak kot..diaorg buat aku senyum sorang..hehehe..lagi stu diaorg de mention aku dgn bow tie. aku mmg sinonim dgn bow tie ke? -,- [aku pun tak tahu *jungkit bahu*

tadaaa...ni la  kad uapan tu.thank by the way :D



kedua, THE SAYANG ada bg jugak something yg lagi SWEET-AWESOME. dia bg aku fosil kot!

terharu dapat hadiah ni..sayang, sayang! :*


thanks SAYANG..ILOVEYOU :*

       2. Hadiah daripada MY n AFIQ [sweet couple]

korang nak tau pe yg sweet couple ni bg kat aku..diorg bg aku BUKU FIXI : BISIK! mmg awesome la wei..kena dgn taste aku kot..diorng tahu yang aku ni jenis melayan buku-buku genre mcm tu..ni lg stu hadiah yg aku tak expect nak dpt..btw ni gmbar dia sbg reference n bukti mmg aku dpt hadiah tu :)

mmg diorng bisik2 plan dr pengetahuan aku..btw,thanks :)

        3. hadiah daripada KOEY!

wei, dia belanja aku makan wei..korang nak tau dia belanja apa.? bukan belanja makan bnda murah2 k..dia tak main,katanya..hee..dia belanja aku makan MACAROON baq hang! sedap siak! mahal siak! tp dia snggup bayar :D

kitaorg pegi makan kat Village Mall..dekat sungai petani kedah..kat situ je yang de jual macaroon kat sg petani ni..aku pe lg bila da org nak belanja jalan je..

rezeki jgn ditolak!
 nak bg korang lg trliur ni ha gmbar macaroon tu..gmbar je la yg mampu bg..HAHAHAHAHA!

sedap-comel-colourful kan..first aku nak makan pun takut sebab comel sgt -,- 
  

   4. hadiah dr Nazihah Hisham (intan)

dia belanja aku makan jugak..makan tgh hari kat uitm..aku ckp aku byr sndiri tp alih2 dia yg byr..thnks adik kembar ku! :D

*sori gmbar tak disediakan


    5. hadiah daripada Test eco (madame sutina : lecturer)

hhuuuyyyooooo!!! ni yg paling best kot..before ni aku tak prnah dapat eco over 80..tapi kali ni rezeki aku sbb aku dpt 90.. *lompat tinggi! yeeeepppeeyyyy!! dah tu msa test tu brlngsung tarikh birthday aku..kebetulan plak kan? thts why aku ckp dia hadiah hari jd aku :D

*bukan nak riak tp nak share..gmbar pun tak disediakan..sorry~

lastly, hari jadi aku kali ni paling bahagia sekali! thanks all :D


THANKS DAUN KELADI FOR READING :)

Wednesday, September 12, 2012

HAPPY BIRTHDAY MY LIL SIS [INTAN NURNAZIHAH BINTI AHMAD HISHAM]

ASSALAMUALAIKUM :)

Hari ni adalah hari yang bermakna, hari bunga-bunga buat KAWAN aku, merangkap BEST FRIEND aku, merangkap ADIK PEREMPUAN aku, merangkap KEMBAR aku merangkap....err...errr....eerrr...merangkap TEMAN CERITA aku. Nama dia INTAN NURNAZIHAH BINTI AHMAD HISHAM (dlm dilema fikir betul ke tak nama dia aku eja -,- ) btw, tepuk sikit!!!

korang nak tau kenapa aku cakap hari ni hari berbunga dia?? jeng..jeng.. hari ni merupakan hari lahir dia (tetiba ayat skema) *sekali lagi* hari ni HARI LAHIR DIA!!! *ulang ramai-ramai!* *kuat lagi..lagi..LAGIIII....* YEA! mcm tu la! :D

apa apa pun..

HAPPY BIRTHDAY MY LIL SIS. may Allah bless you and live well. lagi, hope our relationship as a friend everlasting till JANNAH! YOU are my best friend in the WWOOORRLLLDDD!!! *tak tipu! sumpah!* heee..ada lagi, moga kita berjaya sama-sama dalam hidup ni, "you have to promise you won't give no matter what happen". sekolah rendah dah, sekolah menengah pun dah kita tempuh sama-sama. moga dunia universiti ni kita dapat tempuh lebih elok-cantik-molek-hensem-sempuna dari dunia sekolah. Insya-Allah :)

lastly, sori sebabtakadahadiah *bg confuse kat situ..heee..* tapi..tapi..ada something special..jeng..jeng..jeng..

TTTTAAAADDDDAAA!!!

ni je yang boleh bagi..sooorrryyyy... tak de yang special :(

p/s thanks for everything :)

xoxo

You're not alone :)




THANKS DAUN KELADI FOR READING :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
::JUMPA LAGI a.k.a SEE YOU AGAIN::