Pages

Friday, December 30, 2011

[REVIEW]-segmen "Bloglist X-Change" & "Review Ur Blog" by KIZ! :D

ASSALAMUALAIKUM ;D

hi blogger boys and girls :))
sihat tak hari ni? dah makan?[apa kena mengena dengan dah makan ke belum?] hmm..

by the way, berbalik pada tajuk entry..hari ini, disaat ini aku nak SHOUT LOUD kat korang pasal satu segmen ni..

segmen apa doe??

sabar doe! ni ha pada suatu petang yang nyaman dengan kicauan burung, masa aku tengah buang sawang-sawang, pusing-pusing dalam aku punya blog ::Blog Tanpa Diriku:: aku ada la jenguk-jenguk dekat aku punya Shout! Mix. nak tau apa aku nampak?? aku nampak ada satu nama, sah-sah macam ni --> kiZz dia ada Shout! kat aku yang diaorang punya blog ada buat segmen baru. bukan satu segmen tapi 2 segmen!

korang nak tau macam mana diorang Shout! kat aku..jeng..jeng..jeng..macam ni wei:

Cepat join Segmen "Review Ur Blog" & "Bloglist Xchange" dari Kiz sebelum tarikh TUTUP-kiZz

tapi..tapi, segmen tu bukan saja-saja buat tapi dia ada makna jugak tau..macam tuan punya segmen ni cakap "segmen macam ni akan membantu kepada  korang menaikkan trafik blog korang sambil-sambil mengeratkan hubungan sesama blogger." HAA!! see..see kan ada makna..[takkan korang tak nak menaikan trafik blog korang kot..tak nak FAMOUS ke cik kak oii!!]

cerita panjang tak guna..korang nak tau apa segmennya..come here, I'll show you all one by one..kalo tak dapat apa yang I tulis angkat tangan ok :p


  1. Segmen Bloglist X-Change
TAAADDDAAAA!!!!

WAAA!!! HOOOYYYEEAAAHHHH!!! tengok banner pun dah menarik doe! apa lagi join la. [nak join click disini ye cik abang (tadi cik kak dah :p)]

APA SYARAT-SYARAT PENYERTAAN DIA DOE? [FAQ yang akan ditanya]

ooo...macam ni adik-adik ku sayang ;D

1. Follow TUAN punya blog --> Kiz kalau rajin [ tak nak pun takpe, dia yang cakap. aku tak ;) ]
2. Buat entri pasal segmen ni kat blog korang  [fancy aku kot..ikut kreativit ;p]
3. OF COURSE mesti ada blog sendiri. [kalau tak de kat mana korang nk update]
4. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
5. Lepas letak link, sila
komen kat entri ni di blog Kiz beserta Nama Blog and Link Blog korang
6. Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
    akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.

p/s: ikut step tu betul-betul tau. jangan tinggal satu pun..SELAMAT MENCUBA! ;)


2. Segmen Review Ur Blog

TAAADDDAAAA!!!! tudia..tudia..

see..see menarik bukan? apa lagi aku nasihatkan korang join tau :)

seperti biasa, APA SYARAT-SYARAT PENYERTAAN DIA ABANG KU SAYANG? :))

ye, adik ku sayang..macam ni syarat-syarat dia..baca kat bawah ni ye.. :p

1. Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni
2. Follow Blog Kiz kalau rajin
3. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
4. Mesti ada Blog sendiri
5. Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment. bukan kat       tempat lain ok.

sebelum tu, korang bukan saja berpeluang untuk menaikkan trafik blog korang sambil-sambil mengeratkan hubungan sesama blogger seperti yang diterangkan tadi..tapi menurut Kiz:-

1. Kiz akan pilih 2 blog untuk direview tiap-tiap minggu secara random [ingat tu!]
2. Lepas review, Kiz akan inform kat ur blog yang blog korang terpilih. [dah dapat bangga             sekejap, pastu say la thanks..]
3. Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content
c. Cara penulisan


p/s : in fact, sentence yang dalam [......] sengaja aku tambah..bukan Kiz ok :)

so, tunggu apa lagi..join la..bukan senang nak ada orang review blog kita..by the way, for Kiz thanks for invited me :))


TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012








THANKS DAUN KELADI FOR READING :)

4 candidates in class:

KizZ said...

Hi..Kiz kat sini...kiz da add ur link kat sidebar blog Kiz tau..TQ for joining...doa bagi terpilih cepat ya,,hihi

Hann Omar said...

thanks!! :D
i loike! sentence ni "kiz da add ur link kat sidebar blog Kiz tau" :X
minta2 terpilih, amin.. :)

thanks again ;;)

Hanif Idrus said...

Jom join Hanif Blog Bloglist
Check it out u in my bloglist
Hanif blog bloglist
Salam kenal….dan I follow sekali

liyanazahirah said...

singgah dari bloglist kiz garden :)

To Use A Smiley In Your Comment, Simply Add The Characters Beside Your Choosen Smiley To The Comment:
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
::JUMPA LAGI a.k.a SEE YOU AGAIN::